Το «Tihio Race» είναι ο πιο «νέος» αγώνας του Skyrunner Greece Series. Η διοργάνωση μπορεί να ξεκίνησε μόλις το 2014 όμως ανέβασε τον πήχη ψηλά από πολύ νωρίς προσφέροντας πλήθος παροχών προς τους αθλητές.

Στο κέντρο της χώρας, στο νομό Φωκίδας, βρίσκεται το χωριό Τείχιο όπου είναι και η εκκίνηση – τερματισμός του αγώνα. Η Ορεινή Δωρίδα έχει πλούσια φυσική ομορφιά και είναι ανέγγιχτη από τον τουρισμό. Σε αυτό το υπέροχο τόπο πάνω από τη λίμνη του Μόρνου οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε ένα αγώνα τριάντα (30) χιλιομέτρων με θετική υψομετρική 1500μ.

 1

 

Οι δρομείς θα κινηθούν μέσα σε δρυοδάση και τα μονοπάτια θα τους οδηγήσουν στην κορυφή του όρους «Τρίκορφα». Από εκεί η θέα είναι εκπληκτική έχοντας στα νότια όλο τον Κορινθιακό κόλπο. Πάνω από τη θάλασσα υψώνονται τα βουνά της Πελοποννήσου (Χελμός, Παναχαικό, Ερύμανθος και Ζήρεια). Από την κορυφή οι αθλητές θα ακολουθήσουν βόρειο μονοπάτι και θα τους εντυπωσιάσει η θέα των τριών «γιγάντων» της Ρούμελης που δεν είναι άλλοι από τη Γκιώνα, τα Βαρδούσια και τον Παρνασσό (όλα με ύψος 2500μ.). Μέσα από ελατοδάση θα κατηφορίσουν στα χωριά Ποτιδάνεια, Παλιοξάρι και θα τερματίσουν στο Τείχιο.

Όμως πέρα από τον αγώνα των 30χλμ. το ίδιο Σαββατοκύριακο η διοργάνωση περιλαμβάνει και κούρσες 10, 20 και 50 χιλιομέτρων. Βέβαια οι αγώνες στο Τείχιο «δεν σταματούν» ποτέ, καθώς στη διάρκεια του έτους διοργανώνονται και άλλα eventόπως αγώνες ποδηλάτου δρόμου αλλά και mountainbike. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε φθινόπωρο διοργανώνεται και ένα Ultra Trail Running που βασίστηκε πάνω στο αρχαίο μονοπάτι ένωσης των Δελφών με το Τείχιο. Το event θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια με στόχο να ενωθούν τα τρία μεγάλα βουνά (Γκιώνα, Βαρδούσια, Παρνασσός) και το 2020 η διαδρομή θα είναι το μεγαλύτερο ultratrail στην Ελλάδα με 250χλμ. και θετική υψομετρική 14000μ.