ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Το “Μονοπάτι Παρνασσού” διοργανώνεται από το 2007 στην πανέμορφη και δασωμένη ανατολική-βορειοανατολική πλευρά του βουνού, με επίκεντρο την Αμφίκλεια, οι κάτοικοι της οποίας αγκάλιασαν την διοργάνωση από την αρχή και η συμμετοχή τους δίνει έναν ιδιαίτερο τόνο στους αγώνες κάθε χρονιά.

 Douni1

Μοναδική είναι η κατάβαση της “σάρας” στο 4ο χιλιόμετρο των αγώνων 24 και 11 χιλιομέτρων, που μένει αξέχαστη σε όσους την περνούν. Η εναλλαγή των τοπίων, από μονοπάτια σε πυκνό ελατοδάσος, σε δασικούς δρόμους σε “απόκρυφες” μεριές του βουνού και σε λιβάδια με θέα στις ψηλές κορφές, προσφέρει έντονες συγκινήσεις.

Η διοργάνωση του 2018 περιλαμβάνει 3 ορεινούς αγώνες:

1. Αγώνα 24,2 χιλιομέτρων με την ονομασία “Μονοπάτι Παρνασσού”, που αποτελεί και τον αγώνα που συμπεριλαμβάνεται στο Πρωτάθλημα

2. Αγώνα 10,9 χιλιομέτρωνμε την ονομασία “Μικρό Μονοπάτι Παρνασσού”

3. Αγώνα 6 χιλιομέτρων με την ονομασία “Μονοπάτι Αμφίκλειας”

 

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 θα διεξαχθούν 4 αγώνες στους δρόμους της Αμφίκλειας:

1. Αγώνας 4 χιλιομέτρων με την ονομασία “Αμφίκλεια City Trail” για παιδιά Λυκείου καθώς και για ενήλικες.

2. Αγώνας 800 μέτρων για παιδιά Α-Β- Γ Δημοτικού 

3. Αγώνας 1200 μέτρων για παιδιά Δ-Ε- ΣΤ Δημοτικού 

4. Αγώνας 2000 μέτρων για παιδιά Γυμνασίου 

 Douni2

ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ :

Πλατεία 25ης Μαρτίου (κάτω Πλατεία) Αμφίκλειας.

ΑΓΩΝΑΣ 24,2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ “Μονοπάτι Παρνασσού”

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ :

Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 24,2 χιλιομέτρων σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και άσφαλτο με συνολική υψομετρική ανάβαση 1610 περίπου μέτρων. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο, ενώ σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών.

Χρήσιμη θα ήταν για τους αθλητές η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες. Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλητές να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν στους σταθμούς υποστήριξης και μετά από αυτούς στην πορεία των αθλητών, σημεία απόθεσης σκουπιδιών και θα φροντίσει για τον καθαρισμό της διαδρομής μετά τον αγώνα. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφεύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή/τρια που επιβάρυνε το περιβάλλον ή επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά.

 thanasias

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η

Είναι η ίδια με τη διαδρομή του αγώνα του 2016. Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι 5 ώρες.

Ενδιάμεσα θα υπάρχουν 3 σημεία αποκλεισμού (Πόρτες):

1. Στα 5,5 χιλ. με χρονικό όριο 1 ώρα και 45 λεπτά (2ος σταθμός τροφοδοσίας).

2. Στα 10,8 χιλ. με χρονικό όριο 3 ώρες και 30 λεπτά (4ος σταθμός τροφοδοσίας).

3. Στα 14,5 χιλ. με χρονικό όριο 4 ώρες (5ος σταθμός τροφοδοσίας).

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες αλλά και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του διοργανωτή συλλόγου Α.Σ. Διόνυσος Αμφίκλειας:

http://dionysosamfiklias.gr/monopati-parnassou